Mylaps Championchip

Voor alle deelnemers aan de Horaloop zal de tijdregistratie plaatsvinden via een Mylaps ChampionChip.
De Mylaps ChampionChip is een vederlichte high-tech chip in een speciaal ontwikkelde behuizing, die aan de veter van de loopschoen moet worden bevestigd. Je moet je chip bevestigen tussen de eerste en tweede rij gaatjes, aan de veters van je loopschoen. Bevestig de chip niet in de lus van de veter. Losraken van de lus kan namelijk verlies van de chip betekenen. Belangrijk is de dat de centrale buis van de chip naar beneden wijst.

Hoe word ik geregistreerd?

Bij de start en de finish liggen tartanmatten. Wanneer je met je voet, waaraan de chip bevestigd is, op de tartanmatten stapt, word je code geregistreerd samen met je tijd. Let op dat je chip wel aan de schoen is bevestigd. Anders is er geen registratie.

Chipconcept van Mylaps

Als je al een groene chip hebt, kun je hiermee ook lopen bij een van de afstanden van de Horaloop. Je betaalt dan € 1,25, voor het gebruik van deze groene chip.  Natuurlijk kun je ook je gele chip gebruiken, je bent dan geen vergoeding verschuldigd. Je kunt ook nog steeds, bij MyLaps, een gele chip kopen, voor € 30,-.

Bij de jeugdlopen is het alleen mogelijk om een chip met enkelbandje van de organisatie te gebruiken.
Indien deze chip en het enkelbandje niet wordt ingeleverd zal de organisatie na 14 dagen de borg van € 12,50 incasseren.

De belangrijkste verschillen van de gele en groene chip

  • Een gele chip kost € 30,- in aanschaf en is bij gebruik gratis. De gele chip kan wereldwijd gebruikt worden bij wedstrijden waar gebruik wordt gemaakt van ChampionChip en op ChampionChip TimePoints.
  • Een groene chip kost € 4,- en bij gebruik betaal je een gebruikersfee. De groene chip is alleen te gebruiken bij wedstrijden in Nederland en op ChampionChip TimePoints in Nederland.
  • Een groene chip is niet persoon's gebonden, dus mag door iedereen gebruikt worden dit in tegenstelling tot de gele chip.

 De opties bij de Horaloop op een rijtje:

  • Je hebt al een eigen GELE MyLaps ChampionChip. In dat geval kun je met je eigen persoonlijke chip meedoen en betaal je niets extra voor het gebruik van de chip.
  • Je koopt een eigen GELE MyLaps ChampionChip voor € 30,00 bij Mylaps. Je krijgt de chip via MyLaps toegestuurd.
  • Je hebt al een eigen GROENE MyLaps ChampionChip. In dat geval kun je met je eigen groene chip meedoen en betaal je € 1,25 gebruikers vergoeding.
  • Je koopt een eigen GROENE MyLaps ChampionChip en ontvangt die samen met het startnummer. Je betaalt € 4,- en dat is inclusief gebruikersvergoeding bij één van de afstanden van de Horaloop.